Професия продуцент

 

Лъскавата лъвица от Луизиана Рийз Уидърспун вече работи на пълни обороти и като продуцент. Тя стои зад екранизацията по бестселъра „Където пеят раците“, която е една от най-очакваните филмови премиери в България през август. 

Рийз не е изоставила актьорската игра - сега работи и по „Професия блондинка 3“. Още преди години тя се доказа като талантлива драматична изпълнителка и спечели „Оскар” за главна женска роля за играта си в биографичната драма за легендата Джони Кеш „I Walk the Line”. Други важни филми с нейно участие са „Election” и „Американски психар”. В последните години тя разгърна кариерата си и навлезе в новата златна епоха на телевизията с няколко престижни проекта за малкия екран. Преди верем тя пусна и онлайн приложение за книги, където споделя литературни страсти с феновете си.

- Рийз, милиони ваши фенове вече очакват с нетърпение третата част на „Професия блондинка“. Какво, според вас, превърна първия филм в такава сензация?
- Едно от причините е в играта със стереотипите. По принцип не е лесно да се избяга от предразсъдъци за блондинки. При мен беше особено трудно, защото аз съм южнячка от Луизиана и блондинка, което си е джакпот. Тази опасна комбинация е обагрена със стереотипи в американската популярна култура. С този произход и този вид е много лесно да те вземат за глупава. Но аз доказах, че съм блондинка, която се чувства добре в библиотеката. Като цяло тези стереотипи са остарели. Вече живеем в друго време. Моята страст са книгите. Преди самата аз да тръгна да пиша професионално, изчетох страшно много литература. Малко неща могат да те обогатят повече от добрите книги.

- Какво беше детството ви в американския Юг?
- Прекарах страхотно детство с много приключения и сред красоти на открито. Не бих го сменила за нищо на света. Днес за мен домът е там, където чувствам комфорт, където се чувствам приета и най-много себе си. Където всеки ме възприема такава, каквато съм - с моите тикове и странности, малки маниакалности, с лошите и добрите ми страни. Такава е моята концепция за дом.

- Как възприемате напредването на годините?
- На мен остаряването ми харесва, защото изяснява много неща. Сега съм много по-целенасочена и ориентирана в живота си. Усещам, че знам и разбирам защо правя нещата тези дни, а не просто да се въртя в хаоса с надеждата, че нещо, каквото и да е било, създадено от мен, ще се задържи и ще се окаже успешно, смислено и стойностно.

- Трудно ли се балансира между кариера и семейство?
- Децата са по-важни от кариерата. Те са в моето съзнание през цялото време. Постоянно се чудя къде са, какво правят в точно този момент. Опитвам се да ги вдъхновя да бъдат възможно най-добрите версии на себе си. Не желая те да копират мен или баща си, или доведения си баща.

TRUD_VERSION_AMP:2//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"